Home Phone

Lesmax – notranja vrata

IZMERA NOTRANJIH VRAT – LESMAX

Izmera notranjih vrat je ključen korak pri njihovi montaži in zagotavljanju, da se bodo pravilno prilegala v vašem prostoru. V tem članku bomo podrobno raziskali postopek izmere notranjih vrat, njihove prednosti in slabosti ter kaj je potrebno upoštevati pri tem pomembnem koraku.

Lesmax

Izmera Notranjih Vrat: Pomemben Prvi Korak

Izmera notranjih vrat je ena izmed prvih nalog pri njihovi namestitvi. Pravilno izmerjena vrata bodo zagotovila pravilno prileganje in nemoteno delovanje, hkrati pa bodo estetsko ustrezala vašemu prostoru.

Postopek Izmere Notranjih Vrat

 1. Izberite Vrata: Najprej morate izbrati želena notranja vrata. Upoštevajte slog, material in barvo, ki se ujemajo z vašim notranjim dizajnom.
 2. Izmerite Odprtino: Z merilnim trakom natančno izmerite širino in višino odprtine, kamor boste namestili vrata. Merjenje mora biti natančno, saj bo od tega odvisno pravilno prileganje vrat.
 3. Upoštevajte Debelino Stene: Preverite debelino sten in tal na obeh straneh odprtine, saj bo to vplivalo na montažo vrat.
 4. Preverite Kvadratnost Odprtine: Preverite, ali je odprtina kvadratna. Če ni, morate upoštevati tudi nagib odprtine pri izbiri vrat.
 5. Upoštevajte Višino Tal: Če so tla neenakomerna, izmerite višino tal na različnih mestih odprtine, saj boste morda potrebovali prilagoditve.
 6. Obrnite Se na Strokovnjaka: Če niste prepričani o pravilni izmeri, se obrnite na strokovnjaka, ki vam bo pomagal pri izbiri pravih vrat in natančni izmeri.

Prednosti Izmere Notranjih Vrat

 1. Pravilno Prileganje: Pravilno izmerjena vrata se bodo popolnoma prilegala odprtini, kar zagotavlja estetski videz in nemoteno delovanje.
 2. Ekonomska Učinkovitost: Pravilno izbrana in izmerjena vrata bodo preprečila nepotrebne stroške prilagajanja in popravil.
 3. Povečana Varnost: Vrata, ki so pravilno nameščena, bodo bolj varna in zanesljiva.

Slabosti Izmere Notranjih Vrat

 1. Zahtevnost: Izmera vrat zahteva natančnost, kar lahko predstavlja težavo za tiste, ki nimajo izkušenj.
 2. Časovno Potratna: Postopek izmere lahko traja nekaj časa, še posebej, če ste začetnik.
 3. Napake: Nepravilna izmera lahko privede do težav pri montaži vrat, kar zahteva dodatne prilagoditve.
 4. Dodatek za Prilagoditve: Včasih je potrebno dodatno prilagajanje, če pride do napake pri izmeri.

Izmera notranjih vrat je ključnega pomena za uspešno namestitev in zadovoljstvo z izbranimi vrati. Če niste prepričani, ali lahko to storite sami, je vedno bolje, da se obrnete na strokovnjaka, ki vam bo pomagal pri izbiri, izmeri in montaži vrat, kar bo zagotovilo popoln rezultat.

Lesmax

Montaža Notranjih Vrat

Montaža notranjih vrat je ključni korak pri opremljanju vašega doma ali pisarne. Pravilno nameščena vrata ne zagotavljajo le zasebnosti in varnosti, ampak tudi prispevajo k estetskemu videzu prostora. V tem članku bomo podrobno raziskali postopek montaže notranjih vrat, njihove prednosti in slabosti ter ponudili dragocene nasvete za uspešno izvedbo tega projekta.

Postopek Montaže Notranjih Vrat

 1. Priprava: Prvi korak je pravilna priprava. To vključuje pravilno izmero odprtine, kjer bodo vrata nameščena. Meritve so ključne, saj zagotavljajo, da bodo vrata pravilno prilegala.
 2. Izbira Vrat: Izberite notranja vrata, ki ustrezajo vašemu okusu in potrebam. Na trgu je na voljo veliko različnih stilov, materialov in barv, zato izberite tista, ki se bodo lepo vklopila v vašo notranjo opremo.
 3. Priprava Odpornih Noge: Pred montažo je treba namestiti odporne noge, ki preprečujejo poškodbe vrat med namestitvijo. Te noge bodo dvignile vrata od tal in omogočile nemoteno odpiranje in zapiranje.
 4. Montaža Oskrbovalnih Stranskih Plošč: Oskrbovalne stranske plošče so pritrjene na okvir odprtine in služijo kot osnova za pritrditev vrat. Uporabite vijake in svedre za varno namestitev.
 5. Namestitev Vratnega Krila: Vratno krilo je glavni del vrat. Z natančnostjo postavite krilo na oskrbovalne stranske plošče in pritrdite tečaje na pravilnih mestih. Preverite, ali so vrata pravilno poravnana in se odpirajo ter zapirajo brez težav.
 6. Zaključna Namestitev: Končna faza vključuje pritrditev ključavnic, kljuk in drugega potrebnega strojja. Zagotovite, da so vsi elementi pravilno nameščeni in delujejo brezhibno.

Prednosti Montaže Notranjih Vrat

 • Estetski Poudarek: Pravilno nameščena notranja vrata dodajo estetsko vrednost prostoru, kar izboljša njegov videz.
 • Zasebnost in Varovanje: Vrata nudijo zasebnost in varnost ter omogočajo ločevanje različnih delov doma ali pisarne.
 • Izbira Stilov: Na trgu so na voljo različni stili notranjih vrat, kar vam omogoča, da izberete tiste, ki najbolje izrazijo vaš okus.

Slabosti Montaže Notranjih Vrat

 • Zahtevnost: Montaža vrat je zahtevna naloga, ki zahteva ustrezno orodje in znanje. Začetniki se lahko soočijo s težavami.
 • Časovno Potratna: Postopek montaže vrat lahko traja nekaj časa, zato je potrebna potrpežljivost.
Lesmax

Notranja Vrata: Več kot Le Prehod

Notranja vrata so bistven element v vsaki hiši ali stanovanju. Niso le preprost prehod iz enega prostora v drugega, ampak imajo številne funkcionalne in estetske vloge. V tem članku bomo podrobno raziskali notranja vrata, od njihovega izdelave do izbire in pomena pri oblikovanju prostora.

Izdelava Notranjih Vrat

Notranja vrata so na voljo v različnih materialih, vsak s svojimi prednostmi in slabostmi:

 1. Lesena vrata: Najpogostejša izbira. Lesena vrata so topla, naravna in estetsko privlačna. Lahko so izdelana iz različnih vrst lesa, kar omogoča široko paleto stilov.
 2. Steklena vrata: Prinašajo svetlobo in odprtost v prostor. Pogosto se uporabljajo za ločevanje dveh prostorov, kot so dnevna soba in jedilnica.
 3. MDF (srednjega gostote vlaknene plošče) vrata: Cenovno ugodna možnost z gladko površino. So trdna in enostavna za vzdrževanje.
 4. Kovinska vrata: Najpogosteje se uporabljajo za vhodna vrata, vendar so v nekaterih modernih prostorih uporabljena tudi notranja kovinska vrata.

Izbira Notranjih Vrat

Pri izbiri notranjih vrat je treba upoštevati več dejavnikov:

 1. Slog: Vrata morajo usklajeno dopolnjevati slog notranje opreme in arhitekture prostora.
 2. Funkcionalnost: Upoštevajte, kako se bodo vrata uporabljala. Ali potrebujete vrata za zasebnost, za ločitev prostorov ali zgolj za estetski učinek?
 3. Material: Izberite material, ki ustreza vašim potrebam in željam. Lesena vrata so toplejša, medtem ko steklena dodajo prostoru svetlobo.
 4. Velikost in Vgradnja: Pravilna dimenzija in vgradnja sta ključnega pomena za funkcionalnost vrat.

Pomembnost Notranjih Vrat

Notranja vrata igrajo ključno vlogo v vašem domu:

 1. Ločevanje Prostorov: Vrata zagotavljajo zasebnost in omogočajo ločevanje različnih funkcionalnih con v vašem domu.
 2. Estetika: Pravilno izbrana vrata dopolnjujejo celoten videz prostora. So del estetskega izraza vašega doma.
 3. Izolacija in Zvočna Zaščita: Vrata pomagajo pri izolaciji prostora pred temperaturnimi spremembami in zvočnimi motnjami.
 4. Varovanje: Vrata zagotavljajo varnost pred nepooblaščenim vstopom.
Lesmax

Notranja Vrata: Od Izdelave do Namestitve

Notranja vrata so ključen element vsakega doma. Niso le funkcionalna, ampak tudi estetsko pomembna. Pogosto so osrednji del prostora in oblikujejo njegov videz. V tem članku bomo raziskali vse, kar morate vedeti o notranjih vratih – od izbire materiala do montaže.

Izbor Notranjih Vrat:

Ko začnete razmišljati o notranjih vratih za svoj dom, se srečate z različnimi vrstami in materiali. Panelna vrata so priljubljena zaradi svoje klasične elegance, steklena vrata pa prinašajo svetlobo v prostor. Tukaj bomo preučili različne vrste notranjih vrat in njihove značilnosti.

Panelna vrata so ena od priljubljenih možnosti zaradi njihovega klasičnega videza. So sestavljena iz več panelov, ki so običajno okvirjena s lesom. Ta vrsta vrat je odlična izbira za tradicionalne in rustikalne domove.

Steklena vrata prinašajo svetlobo v prostor in ustvarjajo občutek odprtosti. So odlična izbira za prostore, kjer želite ohraniti vizualno povezavo med sobami.

Materiali za Notranja Vrata:

Izbira pravega materiala za notranja vrata je ključnega pomena.

Hrastova vrata so priljubljena zaradi svoje trdnosti in toplote lesa. So odlična izbira za klasične in tradicionalne domove.

Steklena vrata so sodobna izbira, ki prinaša svetlobo in sodoben videz v prostor.

Barve in Zaključki:

Barva vrat je pomembna pri oblikovanju notranjosti.

Beljeni hrastovi odtenki vrst so priljubljeni zaradi svoje sveže in svetle estetike.

Mat zaključki vrat ustvarijo sodoben in eleganten videz.

Dodatki in Oprema:

Podrobnosti naredijo razliko.

Kljuke in ključavnice so ključni dodatki, ki se morajo ujemati s celotnim slogom vrat.

Vzdrževanje Notranjih Vrat:

Da bi vaša notranja vrata ostala v dobrem stanju, potrebujejo ustrezno vzdrževanje.

Čiščenje vrat: Redno čiščenje vrat ohranja njihov sijaj in preprečuje nabiranje prahu.

Premaz in vzdrževanje: Lesena vrata lahko zahtevajo občasen premaz, da ohranijo svojo barvo in zaščito.

Montaža in Namestitev:

Montaža notranjih vrat je ključnega pomena za njihovo pravilno delovanje.

Pravilno merjenje: Pred namestitvijo je potrebno natančno izmeriti odprtino, kamor se bodo vrata namestila.

Namestitev okvira: Okvir vrat mora biti pravilno pritrjen in vodoraven, da se vrata pravilno odpirajo in zapirajo.

Namestitev vratnih kril: Vratna krila je treba pravilno pritrditi na okvir, tako da so poravnana in se gibljejo brez težav.

Trendi v Oblikovanju Notranjih Vrat:

Spreminjajoči se oblikovalski trendi igrajo pomembno vlogo pri oblikovanju notranjih vrat.

Minimalistični dizajni: Preprostost in minimalizem sta v ospredju oblikovanja notranjih vrat.

Energetska Učinkovitost Notranjih Vrat:

Notranja vrata lahko vplivajo na energetsko učinkovitost vašega doma.

Dobra izolacija: Vrata z dobrimi izolacijskimi lastnostmi lahko pomagajo ohranjati temperaturo v prostoru.

Lesmax

O PODJETJU LESMAX

Podjetje Lesmax je priznano slovensko podjetje, specializirano za proizvodnjo kakovostnih notranjih vrat. S sedežem v Mengšu, Slovenija, se je podjetje uveljavilo kot vodilni proizvajalec notranjih vrat v regiji. Njihove izdelke odlikujejo visoka kakovost, inovativnost in estetska privlačnost, zaradi česar so priljubljena izbira za mnoge domove in poslovne prostore.

Kakovostna Izdelava: Lesmax se ponaša s strogo kontrolo kakovosti in vrhunskim procesom izdelave. Njihova notranja vrata so znana po trajnosti, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo izdelkov. Uporabljajo visokokakovostne materiale, kot so les, steklo, kovina in druge surovine, ki zagotavljajo vrhunsko izdelavo vrat.

Raznolika Ponudba: Podjetje Lesmax ponuja široko paleto notranjih vrat, ki zadovoljujejo različne okuse in potrebe. Njihova ponudba vključuje različne stile, materiale in zaključke, kar omogoča strankam, da izberejo vrata, ki se najbolj ujemajo z njihovim domom ali poslovnim prostorom. Ne glede na to, ali iščete klasična panelna vrata, moderna steklena vrata ali kaj drugega, boste verjetno našli idealno rešitev v njihovi ponudbi.

Estetska Privlačnost: Lesmax se zaveda pomena estetike pri notranjih vratih. Njihovi izdelki so zasnovani s poudarkom na lepoti in slogu, kar omogoča, da vrata postanejo osrednji del oblikovanja notranjosti prostora. S tem se zagotavlja, da vrata ne služijo le svoji funkcionalni vlogi, temveč tudi dopolnjujejo estetiko celotnega prostora.

Prilagojene Rešitve: Podjetje Lesmax se zavzema za izpolnjevanje edinstvenih potreb svojih strank. Nudijo prilagajanje vrat glede na dimenzije, slog in druge specifične zahteve strank. To omogoča strankam, da dobijo popolnoma prilagojena notranja vrata, ki izpolnjujejo njihova pričakovanja.

Okoljska Ozaveščenost: Lesmax se zaveda tudi svoje odgovornosti do okolja. Pri proizvodnji uporabljajo okolju prijazne materiale in procese ter si prizadevajo za zmanjšanje svojega ekološkega odtisa.

Podjetje Lesmax se je uveljavilo kot zanesljiv proizvajalec notranjih vrat, ki združuje kakovost, estetiko in prilagodljivost. Njihovi izdelki so prisotni v številnih domovih in poslovnih prostorih ter prispevajo k funkcionalnosti in lepoti notranjosti.

LokacijaTestenova ulica 18 Loka pri Mengšu 1234 Mengeš
Telefon+386 41 436 337
E naslovinfo@lesmax.si
Spletna stranhttps://lesmax.si/